Uputstvo za korisnike

Uputstvo za korisnike

Sadržaj

1. Pregled
2. Prijavite se
3. Kalendar opcije
4. Pregledaj kalendar
5. Pretraga teksta
6. Odjavi se
7. O WMC


1. Pregled
WMC kalendar radi preko web servera i mozete ga gledati preko Vaseg web pretrazivaca. Naslovni bar prikazuje naslov kalendara, datum i ime trenutnog korisnika. Navigacioni bar sadrzi menije i linkove za navigaciju, prijavljivanje/odjavljivanje, dodavanje dogadjaja, itd. Prava pristupa odredjuju koji meniji i linkovi se prikazuju. Razliciti prikazi kalendara se prikazuju ispod navigacionog bara.

2. Prijava
Ako je administrator kalendara omogucio javni pristup, kalendar mozete videti i bez prijavljivanja.
Klikom na Prijavi se, desno od navigacionog bara, pojavice Vam se formular za prijavu. Unesite ili korisnicko ime ili e-mail adresu i lozinku koju Vam je obezbedio WMC administrator, pa kliknite na Prijavi se. Izaberite "Zapamti me" pre nego sto kliknete Prijavi se, kako biste automatski bili prijavljeni sledeci put kada posetite sajt. Ukoliko zelite da resetujete lozinku, kliknite na link "Posalji novu lozinku" i nova lozinka ce biti poslata na Vas e-mail.
Mozete da promenite licne podatke tako sto cete na stranici za prijavljivanje izabrati link "Izmeni podatke".
Ukoliko niste registrovani, a administrator kalendara je omogucio da se sami registrujete, mozete da kliknete na link 'Registruj se' na stranici za prijavljivanje; ili administrator kalendara moze da vam otvori nalog.

3. Kalendar opcije
Klikom na dugme Opcije na navigacionom baru, otvarate Tabela opcija za kalendar. U ovim tabelama mozete da izaberete sledece: Izgled kalendara (godina, mesec, nedelja, dan, predstojeci ili promene).
- Filter dogadjaja na osnovu vlasnika dogadjaja. Mozete izabrati događaje jednog ili vise vlasnika.
- Filter dogadjaja na osnovu kategorija dogadjaja. Mozete izabrati događaje jedne ili vise kategorija.
- Jezik korisničkog interfejsa.
Nakon sto odaberete opcije, kliknite jos jednom na dugme Opcije u navigacionom baru kako biste aktivirali odabrane opcije.
Napomena: Prikaz menija za filter dogadjaje i menija za jezike je mozda onemogucen od strane administratora kalendara.

4. Pogledaj kalendar
Dodatni detalji o dogadjaju ce se pojaviti u svim pregledima kada predjete misem preko naslova dogadjaja. Za privatne dogadjaje pozadina pop up prozora je svetlo zelena, a za dogadjaje koji se ponavljaju ili one koje traju vise dana okvir pop up prozora je crvene boje. U Predstojeci dogadjaji, URL adrese u polju za opis dogadjaja ce automatski postati hiperlinkovi.
U svim pregledima danasnji dan je obelezen plavim okvirom, a ukoliko je izabran novi datum u navigacionom baru sa biracem datuma, ovaj datum ce imati crveni okvir za mesecni i godisnji pregled.
Dogadjaji koji spadaju u kategoriju "polje za potvrdu" koje aktivira WMC administrator, ce imati polje za potvrdu koje ce se prikazivati ispod naslova dogadjaja. Na primer, ovo mozete koristiti kako biste oznacili dogadjaj kao "zavrsen". Korisnici sa odredjenim pravima mogu da stikliraju ovo polje ili da ga poniste.

5. Pretraga teksta
Kliknite na trougao na desnoj strani navigacione tabele kako biste otvorili stranu Pretraga teksta. Ova stranica sadrzi detaljna uputstva vezana za funkciju pretrage.

6. Odjava
Ukoliko zelite da se odjavite, kliknite Odjavi se na navigacionom baru.

7. O WMC
Powered by: WiLANd    Website: www.wilandnet.com

Delatnosti

Hirurgija i njene poddiscipline, interna medicina i ostale

- Više
Cenovnik

Cene usluga za Wiland Medic program

- Više
Aktuelnosti

Aktuelnosti za Wiland Medic program

- Više
Kontakt

Kontaktirajte nas putem telefona, email-a ili dodjite licno na nasu adresu.

- Više